Bæredygtighed

Det du køber, er hvad verden bliver.

Du elsker planeten. Og det gør vi også. Derfor er bæredygtighed kernen i alt, hvad vi gør. Fordi det du køber, er hvad verden bliver. Derfor skal du have muligheden for at vælge bæredygtigt, uden at gå på kompromis med stil. Så du kan gøre noget godt, og se godt ud mens du gør det.

Ingen er perfekte.

Her er en ikke så hemmelig erklæring; vi er ikke perfekte. Og det bliver vi aldrig. Men du kan være sikker på en ting; vi stopper aldrig med at prøve at være den mest ansvarlige version af os selv muligt. Bæredygtighed er en konstant rejse, og vi betragter os aldrig som ved enden af ​​vejen.

En forurenende industri.

Her er de dårlige nyheder; Mode og boligindretning er forurenende industrier, og ja, vi er en del af boligindretningsindustrien. Der er ingen god måde at sige det på. Men her er de gode nyheder; RUG SOLID tæpper er alle er lavet af bæredygtige materialer med lavt klimaaftryk, som rester fra modeindustrien og endda gamle plastflasker. Og mens RUG SOLID tæpper er mere bæredygtige end de fleste tæpper derude, er de tilfældigvis også temmelig flotte, hvis vi selv må sige det. Derudover er de også designet og sendt fra vores base i Danmark, med kærlighed.

En eksklusiv tankegang.

Selvom vi synes, at vi selv er ret designkyndige, kan selv ikke vi forudsige, hvilke designs du vil elske. Derfor starter vi med små mængder af hvert design, og laver kun flere, hvis vi ved, at du vil have det. Dette minimere spild fra vores produktion og holder hvert design eksklusivt. Hvilket betyder, at din nabo nok ikke vil have det samme tæppe som dig, og vi advarer dig, det kan gøre dem lidt misundelige. Men vi kan godt lide at få dig til at føle dig speciel.

Red planeten, med stil.

Når du køber en RUG SOLID tæppe, får du tælleren til at gå op.
Indtil videre har vi genbrugt restmateriale svarende til:

0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
.
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
.
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
T-shirts
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
.
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Lædersko
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
.
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Plastflasker

Vi støtter de 17 verdensmål

Gennem at støtte os, støtter du 10 af de 17 verdensmål der skal gøre verden til et bedre sted for alle inden 2030. Du kan læse om alle målene du støtter nedenfor. Du kan også læse mere om alle målene på globalgoals.org.

Mål 1 – Ingen fattigdom

Størstedelen af vores produktion foregår i små landbrugssamfund uden for New Delhi i Indien. Disse samfund lever primært af indkomst fra deres gårde, men der er en usikkerhed forbundet med landbrug. Der er en uforudsigelig forskel i hvor meget arbejde der er til rådighed i løbet af året. Vi giver lokalsamfundene muligheden for at væve tæpper i deres "dødtid" og giver derfor en ekstra, mere stabil indkomst, der sikrer bedre levevilkår.

Mål 3 – Godt helbred og velbefindende

Vi er certificeret under Global Recycled Standard, som du kan læse mere om længere nede på denne side. GRS-certificeringen sikrer at et stort antal af forholdsregler er taget for at sikre gode sundheds- og sikkerhedsmæssige forhold.

Mål 5 - Ligestilling

Det meste af vores produktion er baseret i Indien, et meget konservativt land, hvor kvinder typisk kun håndterer madlavning, børnepasning og andre huslige pligter. For os er det vigtigt, at kvinderne i landsbyerne, vi arbejder med, har lige så stor mulighed for at lave tæpper, som mændene har. Faktisk udføres finishing af vores tæpper primært af kvinder.

Mål 8 – Anstændige arbejdsvilkår og økonomisk vækst

Som med mål 3 sikrer vores GRS-certificering, under punkt B2.6 og B2.7, også at vores ansatte får en anstændig løn og har anstændige arbejdstider.

Mål 9 - Industri, innovation og infrastruktur

Grundet vores bæredygtige DNA, indtænker vi alternative materialer i alt hvad vi laver. Dette medfører at vi konstant er med til at promovere og støtte op om bæredygtig innovation.

Vores tæpper er certificeret i henhold til Global Recycled Standard. Dette betyder, at vores tæpper skal indeholde mindst 20% genanvendte materialer, men vi stræber altid efter at bruge så meget genanvendt materiale som muligt. Vores tæpper af læder, bomuld og PET er for eksempel alle fremstillet af 100% genanvendt materiale. Vi bruger også andre innovative materialer i vores tæppeproduktion, såsom jute, bambus og genbrugte uldfibre.

Mål 12 – Ansvarligt forbrug og produktion

For os er ansvarlig produktion fundamentet vi baserer vores virksomhed på, og vi forsøger konstant at promovere ansvarligt forbrug gennem vores mantra: Every step counts.

De fleste af vores produkter er fremstillet af genbrugsmaterialer. Disse materialer betragtes af mange som affald, men vi ser det som ressourcer og forvandler det til noget der er både smukt og nyttigt. Vi tror på at bæredygtighed ikke bør være et kompromis i design.

Mål 13 - Bekæmp klimaforandring

Vi tager små skridt hvor vi kan for at minimere vores CO2-aftryk. Vores hjemmeside er CO2-neutraliseret, vores forsendelser er CO2-neutraliserede, alle vores tæpper er naturligt farvet og tørret i solen, vandet fra farvning filtreres og genbruges, vores lager bruger lysdæmpere, der kun aktiveres når der er aktivitet og slukkes helt når dagslys er tilstrækkeligt, vi tilbyder genanvendelig emballage fra RePack, og alt, hvad vi printer, er på genbrugspapir.

Mål 14 – Livet i vand

Vores PET-tæpper er lavet af plastflasker fra affaldsfloder i Indien. Det er vores mål at inspirere til en større efterspørgsel efter denne type affald, så vi kan undgå, at det forurener havene.

Mål 15 – Livet på land

Gennem de forskellige CO2-neutraliseringsprojekter vi støtter i forbindelse med pakkeforsendelser og neutralisering af vores website, investerer vi kraftigt i at beskytte, gendanne og støtte en bæredygtig anvendelse af økosystemer på land, fremme bæredygtigt skovbrug, bekæmpe ørkendannelse og standse jordbrydning og tab af biologisk mangfoldighed.

Mål 17 - Partnerskaber for målene

Vi tror på at ingen kan redde planeten alene, men at alle skal overveje, hvad de hver især er i stand til at bidrage med. Det er meget lettere, når alle arbejder sammen. For at nå de globale mål arbejder vi bl.a. sammen med et af Italiens største modemærker for at omdanne deres læderrester til Porto og Toscana-kollektionerne.

Certificeret produktion

Vi er certificerede under Global Recycled Standard, verdens førende certificeringsstandard inden for genbrug af materialer og opretholdelse af sociale standarder.

Det betyder at vores produktion løbende kontrolleres af en ekstern partner for at sikre gode forhold for både mennesker og miljø fra start til slut.

Global Recycled standard

Hovedformålet med GRS er at øge anvendelsen af genbrugte materialer i produkter og dermed skåne miljøet.

GRS-certificerede produkter skal indeholde minimum 50% genbrugte materialer men vi efterstræber altid at genanvende så meget som muligt. Vores skind- og bomuldstæpper indeholder f.eks. 100% genbrugsmaterialer.

Certifikatet sikrer desuden gode arbejdsvilkår ift. løn, arbejdstimer, helbred, sikkerhed og sikrer at der ikke anvendes børnearbejde.

Vis certifikatLæs mere

CO2 neutral levering

For hver pakke vi sender med UPS og PostNord, doneres en del af forsendelsesomkostningerne til bæredygtige tiltag igennem UPS’ Carbon Neutral Shipment program og PostNords Grønne Pakker for at kompensere for den påvirkning vores forsendelser har på miljøet.

Du har også muligheden for at få sendt din pakke i genanvendelig indpakning fra RePack.

UPS Carbon Neutral Shipment

Når du vælger at få sendt dit tæppe med UPS, kompenseres der for forsendelsens CO2-forbrug, ved at du hjælper med at finansiere miljøprojekter rundt om i verden, der reducerer kulstofemissioner så som bevarelsen af Garcia River Forest.

Læs mere

PostNord - Grønne pakker

Projekterne som PostNord klimakompencerer igennem Sri Balaji, et biobrændselsprojekt i Indien og Yangjiayao, en vindmøllefarm i Kina. Begge projekter er certificerede af FN og er Gold Standard-certificerede, den højeste kvalitetssikring inden for klimakompensation.

Læs mere

RePack - Genanvendelig indpakning

Den genanvendelige indpakning er lavet af genbrugsmaterialer, og er justerbar. Der sendes derfor ikke unødig luft, hvilket sparer naturen. En RePack er designet til at blive foldet til en kuvert der returneres i en hvilken som helst postkasse i verden, gratis.

Læs mere

Bæredygtig igennem tykt og tyndt

Vores lager er udstyret med sensorer der slukker lyset når der ikke er aktivitet, eller når dagslys er nok. Vi printer også alt på genbrugspapir, sender pakker i genbrugte kasser og vores hjemmeside er CO2-neutral.

CO2 Neutral Website

Gennem initiativet neutraliseres CO2 svarende til emissionen fra både vores servere og din computer.

Vis certifikatLæs mere